Mejl från våra medlemmar

Varje vecka får Barnlängtan mejl från ofrivilligt barnlösa som gärna vill komma i kontakt med andra personer i samma situation. Det berättas om känslor av ensamhet, utanförskap och av att inte bli förstådda, vilket visar på att det finns ett stort behov av Barnlängtans aktiviteter och träffar. Vi har fått tillåtelse att publicera några av mailen.

Många ofrivilligt barnlösa uppskattar när närstående är beredda att engagera sig i situationen de befinner sig i. I mars iår, fick vi ett mejl från Marina, som skriver om sin önskan att bli mormor.
Marinas önskan att bli mormor

Kommentarer som “Nu måste det ju vara dags för ett syskon!” och “Det är aldrig bra att vara ensambarn” är oerhört smärtsamma för de par som lider av sekundär barnlöshet. Dessutom får vi ingen hjälp från sjukvården om vi inte själv betalar.
Matilda

Att det finns stor okunskap inom vården om ofrivillig barnlöshet, får vi höra med jämna mellanrum. Petra har erfarenhet av detta och vill gärna komma i kontakt med andra ofrivilligt barnlösa i Västerbotten.
Petras mail

I november fick vi detta mail från ett par i Stockholm som sökte kontakt med andra par i samma situation.
Stockholm

På Facebook har vi tidigare visat mailet från Sara i Dalarna. Ett mail som tydligt beskriver den känsla som så många ofrivilligt barnlösa upplever, vilket bekräftas av de kommentarer inlägget fick.
Saras mail

I januari 2012 fick vi ännu ett mail som beskriver vad sjukvårdens okunskap kan innebära för de drabbade. Vi kallar avsändaren Susanna.
Susannas mail

Det är inte bara “ledsamma” mail vi får, ibland dyker det upp något som gör oss riktigt glada! Detta mail har vi fått av en tjej vi kan kalla Anna.
Annas mail

Känner du behov av att träffa någon som förstår och som varit eller är i samma situation? Hör av dig till oss på mail: kansli@barnlangtan.com