Längtansfamiljer

Är du en längtansfamilj?

En längtansfamilj för oss är de som längtat och kämpat på olika sätt och till slut fått sin speciella och unika familj. Du är inte ensam, ett av sex par upptäcker att de inte kan uppnå en graviditet och få ett barn precis som de trodde att de skulle. De försöker om och om igen, går igenom emotionell och fysisk smärta, medicinska undersökningar och behandlingar, och perioder av hopp och hopplöshet. Vägen till ett familjeliv är skakigt för väldigt, väldigt många, närmare 500 000 bara i Sverige är drabbade. Det är där ditt längtansfamiljevykort kommer in som ett ovärderligt budskap om hopp!

Om du har haft problem med fertiliteten, skicka oss och andra som lider av samma problem, din berättelse. Om du genomgått någon form av assisterad befruktning från ägglossningstimulering eller insemination till IVF eller ICSI, så kommer din berättelse (anonym eller öppen) att ge andra som längtar och försöker en strimma av hopp.

Om du fått barn naturligt efter behandling och/eller efter flera års försök, har du också en längtansfamilj. Om din familj kommit till genom donerade könsceller eller om du har adopterat, dela gärna med dig av din historia. Den behövs!

Om du och din partner har beslutat att inte genomgå behandlingar eller andra alternativ till föräldraskap, eller om behandlingarna misslyckades och du lever ett meningsfullt liv utan barn, snälla, skicka ditt budskap om kärlek och glädje, det är välbehövligt!

Allt du behöver göra är att klicka på bannern nedan, instruktioner följer på Fertility Europes hemsida. Instruktioner finns på flera språk inklusive svenska, klicka bara på den svenska flaggan. Sedan skapar du ett vykort och delar med dig av din berättelse. Fertility Europe, arrangör av kampanjen ”Längtansfamiljer” (på engelska ”Special Families Campaing”) skickar ett stort TACK till var och en av er längtansfamiljer för att ni skickar detta budskap om hopp.

langtansfamilj_storSnälla, sprid också detta till dina vänner om din längtansfamilj. Du vet aldrig hur mycket det kan hjälpa.

Fertility Europe, arrangör av kampanjen ”Längtansfamiljer”, är en oberoende paraplyorganisation för europeiska organisationer, som arbetar med fertilitetsproblem och ger stöd och råd till dem som drabbats av svårigheter i att bli gravid. Fertility Europes medlemmar, de deltagande organisationer, är din lokala kontakt om du behöver information eller stöd.
Till kampanjen