Bloggar

En del av våra medlemmar har bloggar där de delar med sig av sina tankar, erfarenheter och känslor kring sin barnlängtan. Det är bloggar om vägen till ett barn, biologiska eller adopterade, men också om livet där barnet aldrig kom.

Varsågoda, här är länkarna till några av dem.

Är du fullvärdig medlem i Barnlängtan och bloggar? Då länkar vi gärna till din blogg, kontakta oss på kansli@barnlangtan.com
Åsikter som framförs i bloggarna är medlemmarnas egna och inget som Barnlängtan tar ansvar för. Om innehållet i bloggen bryter mot etiska regler, tar vi bort länken från vår hemsida.
 

Bloggar om primär barnlöshet

Verklighet & Drömmar
Mitt namn är Therese. Jag är 29 år och jobbar som barnsjuksköterska. För drygt 7 år sedan träffade jag min älskade man och sedan snart 2 år tillbaka så har vi drömt om att bilda familj. Det har ännu inte blivit verklighet och vi är alltså ”ofrivilligt barnlösa”. Det här är tänkt som ett forum för mig att ventilera mina tankar och känslor och om det finns någon som känner att det är givande att läsa det jag skriver så är ni mer än välkomna.

Erika Westerblad
Att fotografera barn ligger mig väldigt varmt om hjärtat, det är bland det bästa jag vet av många olika anledningar. Barn är så felfria, så perfekta, oskuldsfulla och så otroligt påhittiga och roliga. Jag blir helt ärligt lika fascinerad och uppslukad varje gång. Den otroliga kärleken mellan föräldrarna och sitt barn känns i varenda del av mitt hjärta och jag blir helt varm och lycklig inombords. Det ger mig så mycket. Det är som balsam för själen. Och tacksamheten och glädjen från föräldrana efteråt för det eviga minnena på det käraste dom har, jag ler bara jag tänker på det.
Min längtan efter barn är aldrig så stark som just då.

Libras IVF-karusell
Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Nu har vi blivit klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa, där det inte hittats något fel på varken mig eller min man. Vårt första IVF-försök gick vägen men vår dotter försvann alldeles för snabbt igen. IVF2 gick inte vägen och IVF3 slutade med MA i vecka 10. Vi har gjort två försök på en privat klinik och väntar på att starta vårt tredje där.

ivfresantillettbarn
En blogg om den ibland långa krokiga resan, för att få ett barn och därmed bli en komplett familj.

 

Bloggar om sekundär barnlöshet

IVF-mamman
Denna blogg handlar om mig, min familj och livets stora och små händelser. Min man och jag träffades för drygt 13 år sedan. Vi försökte i flera år få barn tillsammans men efter en utredning har vi fått veta att IVF är enda sättet för oss att få biologiska barn. Vi gjorde en första IVF och sedan tre FET (sista FET med två blastocyster insatta) utan resultat. Vår andra IVF (femte återföringen) gav äntligen resultat – 22 maj 2013 fick vi för första gången ett plus!

Votivifilii
Denna bloggen handlade från början om min och mannens önskan och längtan efter barn, och vår resa mot att en dag få bli föräldrar. Nu är vi föräldrar till två döttrar, en ängladotter och en levande dotter. Så nu handlar bloggen om att vara föräldrar, saknade av vår lilla ängel, vardagen, PCOS, framtiden och drömmar. Votivi filii är latin och den svenska översättningen är Önskebarn.

Resan mot syskon
Vår familj består nu av oss tre, mamma Cornelia, pappa Måns och sonen Viggo snart 3 år. Viggo kom till oss i november 2013. Vi hade väntat i adoptionskön i 3,5 år på vårt första efterlängtade barn. En lång, lång, jobbig väntan och längtan som till slut resulterade i denna älskade, tokiga unge. Nu har vi startat en ny, vår andra resa, mot ett syskon till Viggo. I den här bloggen kan du bl.a. följa vår adoptionsresa mot ett syskon men det är också ett sätt att sprida kunskapen om adoption, om Korea samt att försöka samla in lite pengar för att finansiera de stora kostnader som en adoption innebär.

krutiruth, livet och sånt
Tanken var ju verkligen inte att den här bloggen bara skulle hansla om den (förhoppningsvis) pågående graviditeten. Tanken var mer att jag kunde yttra mina åsikter här på ett annat sätt än i den andra bloggen…Tankar med såklart.
På ett enklare sätt. Korta och långa inlägg blandade med varandra.

Embryodonationsresan
39 årig samboende kvinna med 5 årig son. Kämpat drygt 3 år med egna ägg för att få ge sonen ett syskon. Efter 10 återföringar med tillsynes fina ägg så övergår vi nu till embryodonation. Lotten har fallit på en klinik i Tjeckien då denna enligt andra på nätet haft gott rykte. Samt så har de en prislista som ligger inom vårt spann. Resan hittills har tömt våra reserver. Köper inget onödigt längre. Allt går till detta. Hoppas att jag i denna blogg kommer kunna ge ett lyckligt slut. Sambon och jag har en överenskommelse. När jag har passerat 40 så är det slut med syskonförsök. I nuläget kommer vi nog stretcha lite på det. Inte riktigt räknat med hela 5 månaders väntetid ytterligare i Tjeckien. Så vi kommer endast hinna med ett ynka försök. Så nu satsar vi allt på detta kort!

Silly Me
Magdalena heter jag och bor i Malmö. Min blogg handlar om mitt liv som består utav musikskapande, katter, vegetarisk matlagning, fotografering, smink, tatueringar, resor, inredning, endometrios m.m. Just nu är jag en nybliven mamma så bloggen kommer antagligen att handla mycket om det.

 

Blogg om livet där barnet aldrig kom

Andra sidan tröskeln
Det finns en stor lucka i vårt samhälle när det handlar om information till de som drabbats av ofrivillig barnlöshet, och då menar jag den permanenta. Idag behandlas ofrivillig barnlöshet som något tillfälligt, när ett barn inte blir till inom ett år. Det är otroligt provocerande när man i media tar upp ämnet ofrivilligt barnlös tillsammans med någon som till slut fick barn. Jag började söka efter någon som var i samma situation som jag men fann ytterst lite. Hur många var det som fanns där ute och led i det tysta?

Till slut fanns det bara en sak kvar att göra; starta en mötesplats själv. Så här är den. En början på en resa som jag hoppas ska vara till tröst för många i liknande situation.

Min cancerhistoria – Jenny berättar
På hemsidan “Nätverket för gynekologisk cancer” kan vi läsa Jennys berättelse, om cancerdiagnosen som kom att förändra hennes liv för alltid.
Del 1 & Del 2
Efter att del 2 skrevs har Jenny och hennes man blivit utredda av socialtjänsten och fått gå familjehemsutbildning. “Vi kommer aldrig att få egna barn har vi insett, varken biologiska eller adopterade, så detta med att vara familjehem/kontaktfamilj är det närmaste vi kommer.”

En reaktion på “Bloggar

  1. Pingback: Barnlängtan lägger ner sin blogg! | Libras IVF-karusell

Kommentarer inaktiverade.