Barnlängtan nära dig

Barnlängtan arbetar för att finnas nära våra medlemmar och det gör vi i form av regionala föreningar. Du blir automatiskt medlem i den förening som finns i ditt landsting.

De regionala föreningarna finns till för medlemmar som vill träffas i olika stödgrupper som tex Barnlängtansgrupper, för de som står i fasen av utredning eller behandling, familjeträffar för de som fått sina längtansbarn eller ”att-gå-vidare-grupp”. Ibland ordnas även föreläsningar och andra aktiviteter som kan vara av intresse för medlemmarna. Det är även på det regionala planet man kan påverka beslutsfattarna, t.ex. kan föreningen skriva debattartiklar för att uppmärksamma orättvisorna kring vården av ofrivillig barnlöshet.

Idag finns det regionala föreningar på sex platser i landet. Saknar du en förening där du bor? Kanske känner du några andra i samma situation där ni tillsammans kan starta upp en regional eller lokalförening och sedan värva fler medlemmar.

Vi hjälper till att starta föreningen och kan även hjälpa dig ett lägga ut efterlysningar efter fler personer som är intresserade på din ort eller i ditt landsting, här på hemsidan och på vår Facebooksida. Kontakta oss på lokalforening@barnlangtan.com

Här finner du mer information om bildandet av en regionalförening